Логін:   Лароль:  

Майстер – клас у ВФЕУ «Технологія створення десертів панакота та пташине молоко»

24 квітня 2018
19 квітня 2018 року о 15:30 годині на території гуртожитку пройшов дванадцятий майстер – клас на тему: «Технологія створення десертів панакота та пташине молоко». Студентам проводив майстер – клас досвідчений професіонал своєї справи Тетяна, яка має власний бізнес по приготуванні солодкого. Майстер ознайомив з історією десерту панакота та пташине молоко, а потім перейшов до приготування десерту перерахувавши інгредієнти. Студенти спеціальності економіка туризму та готельно – ресторанного бізнесу слухали майстра Тетяну і під час доповіді задавали різнопланові питання по приготуванню десерту. Панакота - це ніжний, повітряний десерт, батьківщиною якого є Італія. Його незмінні інгредієнти - желатин і вершки. Завдяки останнім, десерт отримав свою назву, адже дослівно «панакота» перекладається як «варені вершки».
Інший обов'язковий інгредієнт страви - желатин, раніше замінювали кісточки риби. Незважаючи на простоту, панакота стала одним з відомих і улюблених десертів, що користуються популярністю в усьому світі.
Вишукана італійська панакота готується просто і з нею може впоратися навіть самий недосвідчений кулінар. Є чимало варіантів приготування страви, але більшість грунтуються на класичному рецепті і відрізняються компонентами, що збагачують вершковий смак.
Класична панакота готується тільки з вершків. Щоб знизити жирність страви, вершки стали змішувати з молоком. Це не відбивається на смаку десерту.
Інгридієнти: вершки, мають жирність від 18 до 33 відсотків - 500 мл;
молоко - 130 мілілітрів;
стручок натуральної ванілі;
швидкорозчинний желатин - 15 гр;
вода - 50 мл;
свіжа або заморожена полуниця - 150 гр;
цукор за смаком.
Пташине молоко вперше почали випускати в Польщі в 1936 році. До речі, рецепт той же самий, що і у зефіру, правда, без додавання яєць. В 60-их роках минулого століття їх почали виробляти в СРСР на фабриці «Рот-Фронт» і вони дуже полюбилися споживачам. Ще через десяток років було прийнято рішення створити торт за тим самим рецептом, який мав однойменну назву. Знавці кажуть, що в ту пору цукерки були набагато смачніше, ніж зараз.
Кожен із студентів створив свій власний десерт паннакоти та пташиного молока. Майстер – клас пройшов на високому професійному рівні, студенти отримали від нього багато цікавої інформації, яку зможуть застосувати в практичному житті.
49 ЕПК- 17 Дмитришена Ліза

20180419_170317.jpg (9.86 Kb)20180419_170329.jpg (12.46 Kb)
20180419_170103.jpg (26.52 Kb)20180419_170335.jpg (31.53 Kb)20180419_170208.jpg (41.77 Kb)20180419_173547.jpg (19.28 Kb)20180419_1735.jpg (13.38 Kb)20180419_173621.jpg (14.76 Kb)20180419_170151.jpg (58.18 Kb)20180419_1707.jpg (30.97 Kb)20180419_165837.jpg (28.81 Kb)
20180419_170855.jpg (10.34 Kb)
Автор: vebmaster | Ппереглядів: 0